ГоловнаПолітика

Турчинов обіцяє нагородити усіх, хто відзначився під час АТО

Під час спецоперації двоє українських військових загинуло, ще семеро отримали поранення

Турчинов обіцяє нагородити усіх, хто відзначився під час АТО
Фото: president.gov.ua

В.о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов прокоментував початок активної фази антитерористичної операції українських військових у Слов'янську.

Про це йдеться в його зверненні до співвітчизників, яке розповсюдила прес-служба ВР.

"Сьогодні вранці ми почали активну фазу антитерористичної операції, націленої проти головної бази бойовиків, які тероризують весь Донецький регіон, що знаходиться в місті Слов'янськ", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що головне завдання керівників операції - не допустити жертв серед населення.

"Операція розгортається не так швидко, як би хотілося, і значно ускладнюється тим, що бази терористів знаходяться в густонаселених містах, а самі вони ховаються за спинами мирних громадян", - додав в.о. президента.

За словами Турчинова, під час сьогоднішнього етапу операції вдалося захопити всі укріплені вогневі опорні пункти і блокпости терористів навколо Слов'янська, повністю закривши його оточення. "Наступ на терористів триває", - додав він.

"Під час операції злочинці понесли значні втрати: багато загиблих, поранених і заарештованих. На превеликий жаль, ми маємо інформацію про двох загиблих і сімох поранених наших військових", - сказав спікер Ради.

Він зазначив, що Конституція обмежує його повноваження, але новообраний президент представить до вищих державних нагород усіх героїв, які відзначилися, захищаючи свою країну, мир і спокій громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram