ГоловнаПолітика

СБУ встановила особу диверсанта на прізвисько "Абвер"

Росіянин Здрилюк Сергій Анатолійович (він же "Абвер") народився у Вінницькій області

Контррозвідка Служби Безпеки України встановила реальне ім'я і прізвище одного з ключових учасників злочинної диверсійної групи Ігоря Стрєлкова (офіцера Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ Ігоря Гиркина).

Про це повідомило УНІАН в Антитерористичному центрі при СБУ. 

Диверсантом із позивним "Абвер" ("Адлер"), який фактично є правою рукою "Стрільця", є громадянин РФ Здрилюк Сергій Анатолійович. Ця людина має також паспорт громадянина України.

Здрилюк народився 23 липня 1972 року у Вінницькій області, довгий час мешкав у Криму. Саме на території Криму він пройшов спеціальну підготовку і 12 квітня у складі групи "Стрільця" прибув на Донеччину для участі у масштабній диверсійній операції і терорі мирного населення.

СБУ з'ясувала, що "Абвер" разом із членами розвідувально-диверсійної групи у складі понад 30 осіб під командуванням Стрелкова 13 квітня здійснили збройний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув один співробітник СБУ і трьох поранили.

Також встановлено причетність "Абвера" до викрадення в Донецькій області представників ОБСЄ.

СБУ вживає всіх заходів для затримання цього злочинця і притягнення його до відповідальності.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що сьогодні о 4:30 ранку розпочалася активна фаза АТО поблизу Слов'янська і Краматорська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram