ГоловнаПолітика

СБУ: Росія готує диверсантів під Феодосією

Спецслужба оприлюднила відео допиту одного з диверсантів

СБУ: Росія готує диверсантів під Феодосією
Фото: Макс Левин

СБУ повідомляє, що диверсантів для дестабілізації в Україні готують, зокрема, в навчальному центрі морської піхоти під Феодосією.

Як повідомляє прес-центр СБУ, в рамках розслідування кримінальної справи (за ст.111 (державна зрада) та ч.1 ст.294 (масові заворушення) Кримінального кодексу) щодо громадянина України "К", який працював на іноземну розвідку, затриманий повідомив, що в квітні його завербували співробітники ГРУ ГШ ЗС РФ під час поїздки в АР Крим.

"За його словами, кожен мав можливість приїхати і вступити до лав так званої "самооборони" Криму з подальшим проходженням підготовки на базі навчального центру морської піхоти під Феодосією. Громадяни України, які вступали в незаконні збройні формування, отримували по 100 гривень на добу, а ті, хто мав військову підготовку, - у кілька разів більше", - сказано в повідомленні.

У навчальному центрі проходили перепідготовку громадяни України та Російської Федерації, де їх готували для ведення диверсійної діяльності на території України. Навчання проводили інструктори силових відомств РФ.

На виконання завдань іноземної спецслужби громадянин "К" в період з 6 по 8 квітня на чолі групи з 10 осіб брав участь у сепаратистських заходах в Харківській області, в т.ч. пов'язаних з силовим захопленням будівель державних органів влади.

Спецслужба оприлюднила відео допиту диверсанта:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram