ГоловнаПолітика

Крим претендує на Північно-Кримський канал

Володимир Константинов заявив, що канал "будували кримчани"

Крим претендує на Північно-Кримський канал
Фото: crimeanblog.blogspot.com

Голова кримського парламенту Володимир Константинов заявив, що якщо Україна не відновить у повному обсязі подавання води у Крим, буде вжито певних заходів.

"У ситуації з водою я, звичайно, обурений поведінкою української влади. Для нас це середньовічний підхід у 21 столітті: "Я перекрию воду", "Я перекрив дорогу", - це мене обурює", - сказав він журналістам у середу в Сімферополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Північно-Кримський канал, який забезпечує 85% потреб півострова в прісній воді, "будували кримчани". "Це наш канал, узагалі-то, ми все це робили, а вони схопилися двома руками за цю засувку", - сказав Константинов.

"Ми подивимося на цю справу ще якийсь час, може в них здоровий глузд візьме гору, але якщо не візьме гору, то ми знаємо, що будемо робити", - сказав Константинов, не уточнивши, про які способи забезпечення Криму водою йдеться.

Як повідомляли, збільшенню подачі води в Крим до запланованих у 2014 році обсягів перешкоджає відсутність договору про надання послуг водопостачання між уповноваженим від півострова та Управлінням Північно-Кримським каналом, повідомили в Державному агентстві водних ресурсів України.

Північно-Кримський канал починається в Херсонській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram