ГоловнаПолітика

Турчинов вимагає повністю оновити міліцію та СБУ на сході

Патріотів у Луганській та Донецькій областях призвали в добровольці

Турчинов вимагає повністю оновити міліцію та СБУ на сході
Фото: president.gov.ua

В.о. президента України Олександр Турчинов вимагає покарати силовиків у Луганській та Донецькій областях, які допустили захоплення адміністративних будівель.

Про це він сказав у своєму зверненні до українців.

"Події на сході нашої країни показали бездіяльність, безпорадність, а іноді і злочинну зраду працівників правоохоронних структур у Донецькій та Луганській областях. Це одна з головних причин низької ефективності та малорезультативних дій українських силових структур у боротьбі з тероризмом. Це важко визнавати, але це справді так. Переважна більшість силовиків на сході не здатна виконувати свої обов'язки із захисту наших громадян", - зазначив Турчинов.

Він нагадав , що в Донецьку і Луганську вже призначені нові керівники СБУ, проведена повна заміна керівництва спецпідрозділу "Альфа".

"Я також вимагаю від міністра внутрішніх справ звільнити керівників обласних управлінь внутрішніх справ у Луганській та Донецькій областях. Будуть звільнені всі представники силових структур на місцях, які не здатні виконувати свої професійні обов'язки. Ті так звані "правоохоронці", які зрадили Україну і почали співпрацювати з терористами, відповідатимуть перед законом", - сказав в.о. президента.

"Ситуація у Донецькій та Луганській областях показала, що у нас немає іншого виходу, як провести повне оновлення міліції і СБУ на Сході країни. Ті підрозділи, які без опору здали свої управління терористам, які не можуть захистити життя та безпеку людей і вжити дієвих заходів, щоб зупинити терористичну загрозу, мають бути повністю оновлені", - додав він.

Турчинов закликав українців записуватися в добровольці, щоб сформувати оновлений і дієвий склад підрозділів МВС та СБУ.

"У першу чергу це стосується Донецької та Луганської областей. Таке ваше рішення потрібно країні, щоб відновити безпеку громадян та вжити дієвих заходів для припинення терористичної загрози. Це саме той крок, який дозволить нам захистити країну в цей складний час. У центральному апараті МВС та СБУ ми відкриваємо "гарячі лінії" для запису добровольців, в першу чергу, це стосується тих, хто має досвід служби в правоохоронних органах та Збройних силах України", - зауважив він.

Нагадаємо, у вівторок сепаратисти в Луганську захопили будівлі ОДА та облпрокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram