ГоловнаПолітика

Аваков: вибори президента відбудуться, навіть якщо на сході голосувати не будуть

Міністр не сумнівається, що вибори відбудуться

Аваков: вибори президента відбудуться, навіть якщо на сході голосувати не будуть
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не вважає, що зрив голосування в окремих містах України зірве вибори президента в цілому.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC. Міністр знаходиться в Лондоні для участі в міжнародній конференції з повернення Україні грошей, вивезених з країни корупціонерами колишнього уряду Януковича.

Авакова запитали, чи уявляє він собі вибори президента в той час, коли в дкяких містах на сході України панує безвладдя.

"Я цілком собі уявляю, що президентські вибори можуть пройти і пройдуть абсолютно спокійно. Ті міста, які не хочуть в цьому брати участь - вони визначають свою долю самі. Вони самі вирішили, чого вони хочуть. Але це не скасує вибори по всій країні", - відповів він.

"По всій країні створені виборчі дільниці. Там, де реально можна провести, там вибори будуть проведені. Більше того, там, де ми можемо, ми будемо контролювати ситуацію. Там де немає - ну, є загальне законодавство... Думаю, що це не зірве загальний процес виборів", - додав Аваков.

Нагадаємо, приміщення органів влади у деяких містах на сході України захоплені озброєними людьми. Вони вимагають федералізації України та відмовляються визнавати президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram