ГоловнаПолітика

США можуть ввести санкції проти Сечіна і Міллера

Заходи будуть спрямовані передусім проти оборонно-промислового комплексу РФ

США можуть ввести санкції проти Сечіна і Міллера
Алексей Миллер
Фото: bet-ring.ru

У список санкцій США можуть потрапити люди з найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна, зокрема керівник "Роснефти" Ігор Сечін і голова "Газпрому" Олексій Міллер.

Про це пишуть американські видання The Wall Street Journal і The New York Times.

Нові санкції проти Росії, які передусім будуть спрямовані проти оборонно-промислового комплексу країни, США і ЄС повинні оприлюднити в понеділок, 28 квітня.

The Wall Street Journal зазначає, що Євросоюз планує ввести санкції проти 15 росіян. Скільки осіб опинилося у списках Вашингтона, наразі не відомо.

За даними газети The New York Times, Сполучені Штати, на відміну від ЄС, можуть ввести санкції проти цілих галузей російської економіки. Принаймні саме на цьому наполягали кілька радників президента Барака Обами. Сам глава американської адміністрації, як повідомляють, наразі не погодився з таким підходом.

Розширення санкцій Заходу спричинене невиконанням Росією Женевських домовленостей.

Перші санкції проти Росії у зв'язку з анексією Криму введені Білим домом у березні. Суть заходів зводиться до блокування рахунків і заборони на в'їзд декотрим представникам вищого керівництва країни і великим бізнесменам. Крім того, вони зачепили банк "Россия", який фактично втратив можливість працювати за кордоном. Аналогічні кроки зробило й керівництво Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram