ГоловнаПолітика

Яценюк: Росія очолює терористів на сході України

Прем'єр вимагає залишити Україну в спокої

Яценюк: Росія очолює терористів на сході України

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що Росія очолює терористів на території східної України.

Про це він сказав журналістам у Римі після завершення зустрічі з Папою Римським Франциском у суботу, повідомляє прес-служба уряду.

"Вимагаємо від Російської Федерації виконувати міжнародні зобов'язання і всі двосторонні та багатосторонні угоди, зокрема Женевські угоди. Вимагаємо від Росії відкликати свої сили безпеки, не провокувати і не підтримувати очолюваних Росією терористів, що перебувають на території східної України. Ми вимагаємо від Росії залишити нас у спокої", - сказав Яценюк.

За його словами, захоплення військових інспекторів ОБСЄ в Слов'янську - "це ще один доказ, що так звані мирні протестувальники з російськими паспортами є реальними терористами".

"Це неприйнятно", - наголосив Яценюк.

Незважаючи на це, зазначив він, Росія не засудила цих терористів: "Це чіткий знак, що Росія підтримує цих бандитів і злочинців, які залякують мирне населення, стріляють у місцеве населення і солдатів і тероризують не тільки Україну, а й усю Європу - за допомогою сил, очолюваних Росією".

Нагадаємо, Росія пообіцяла вжити заходів для звільнення спостерігачів ОБСЄ, однак поклала відповідальність за їхню безпеку на Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram