ГоловнаПолітика

Меркель: Росія не виконує женевських домовленостей

Канцлер Німеччини нагадала про телефонну розмову з Путіним

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Росія не виконує досягнутих у Женеві домовленостей про вирішення кризи в Україні.

Про це Меркель заявила в Берліні на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, повідомляє "Радіо Свобода".

"Я говорила з президентом Росії Путіним сьогодні вранці і знову чітко заявила, що, з одного боку, Україна зробила цілу низку кроків для реалізації Женевської угоди, але, з іншого боку, я не бачу російської підтримки цієї домовленості, яка вплинула б на сепаратистів в Україні", - сказала канцлер Німеччини.

На сайті російського президента в повідомленні про телефонну розмову з Меркель не згадано про її зауваженнях на адресу Росії. У Кремлі заявили, нібито Путін і Меркель обговорювали "небажання київської влади виконувати женевські угоди".

Нагадаємо, переговори за участю представників Росії, США, Євросоюзу і України, присвячені українській внутрішньополітичній кризі, пройшли в Женеві 17 квітня. У результаті ухвалено документ, що обумовлює заходи для розв'язання кризи. Це: роззброєння сепаратистів і звільнення ними адмінбудівель в обмін на амністію.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ буде відігравати провідну роль у сприянні українській владі і місцевим громадам у негайній реалізації цих заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram