ГоловнаПолітика

У Горлівці під Гімн України поховали вбитого депутата міськради

Похоронну процесію супроводжували проросійські активісти, але обійшлося без провокацій

У Горлівці під Гімн України поховали вбитого депутата міськради
Фото: Max Minimus / Facebook

Сьогодні у Горлівці (Донецька область) поховали депутата місцевої міської ради Володимира Рибака, викраденого озброєними людьми 17 квітня. Його знайшли мертвим у річці Сіверський Донець.

Володимира Рибака поховали на центральному кладовищі. Перед похованням отець Олександр відслужив панахиду та молебень за загиблим.

Рідні депутата виконали Гімн України, під час прощання пролунали постріли зі зброї у повітря, пише gorlovka.ua.

"На кладовищі у прощальних словах назвали його героєм, бійцем Небесного сотні. Гімн України співали майже всі присутні Стріляли", - написав у Facebook журналіст "Польського радіо" Тарас Шумейко.

Також журналіст зазначив, що похоронну процесію супроводжували проросійські активісти, але обійшлося без провокацій.

Нагадаємо, Володимир Рибак був викрадений на пр. Перемоги у Горлівці 17 квітня. Перед цим він намагався зняти прапор "Донецької народної республіки" з будівлі міськради та повернути туди український. За словами очевидця, біля Рибака зупинився автомобіль, з якого вийшли невідомі особи, посадили депутата в машину та відвезли його в невідомому напрямку.

22 квітня тіло Рибака знайшли у річці Сіверський Донець у Слов'янську.

Сьогодні СБУ оприлюднила розмови сепаратистів, підозрюваних у вбивстві горлівського депутата. На думку українських спецслужб, до цього злочину причетні російські диверсанти, якими керує офіцер російської розвідки Ігор Стрєлков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram