ГоловнаПолітика

Обама попередив Росію про підготовку нових санкцій

РФ ігнорує Женевські домовленості, вважають США

Обама попередив Росію про підготовку нових санкцій
EPA/UPG

Президент США Барак Обама звинуватив Росію в недотриманні Женевських домовленостей та пригрозив введенням нових санкцій.

Про це, як передает Los Angeles Times, американський президент заявив на спільній прес-конференції з прем'єром Японії Сіндзо Абе в Токіо в четвер, 24 квітня.

На думку глави США, вчинки російського уряду "не відповідають духу та букві прийнятої в Женеві угоди".

Обама зазначив, що російська сторона могла б з легкістю використати свій вплив, щоб закликати до роззброєння на сході України.

Президент також попередив, що якщо Росія не змінить свою позицію стосовно українського питання, то з боку США "будуть введені подальші санкції". "Це справа навіть не тижнів, а декількох днів", - зазначив Обама.

Нагадаємо, Женевська угода між Україною, РФ, США та ЄС щодо кризи на сході України була підписана 17 квітня. Країни домовилися стосовно заходів з врегулювання конфлікту. Так, за домовленістю, необхідно роззброїти незаконні формування, звільнити незаконно захоплені будівлі та почати національний діалог з конституційної реформи. Росія напередодні заявила, що США, ЄС і Україна неправильно розуміють зміст Женевських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram