ГоловнаПолітика

МЗС Туреччини стурбоване утисками кримських татар

Безпеку корінного народу Криму не забезпечують

МЗС Туреччини стурбоване утисками кримських татар
Фото: www.turtsia.ru

МЗС Туреччини висловило стурбованість ситуацією з безпекою кримських татар у Криму.

"Ми засуджуємо інцидент 21 квітня - напад бійців самооборони на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу з метою зняти встановлений прапор України і застосування фізичного насильства проти працівників Меджлісу. Ми піддаємо сумніву безпеку кримськотатарського народу, тому що співробітники правоохоронних органів, які знаходилися поблизу будівлі Меджлісу під час нападу бійців самооборони, не зробили жодних дій для запобігання нападу і спостерігали за подіями зі сторони", - йдеться в заяві відомства.

"У зв'язку з кризою в Україні і подіями, що відбуваються в Криму, ми від самого початку акцентували увагу на забезпеченні безпеки кримських татар, які постійно дотримувалися мирних поглядів і рішень. Ми очікуємо вжиття невідкладних заходів з виявлення виконавців цього нападу та запобігання повторенню таких випадків", - наводить переклад заяви агентство QHA (Агентство "Кримські новини").

МЗС також заявляє, що Туреччина підтримує візит лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва 19 квітня у Меджліс кримськотатарського народу, "а також його зусилля на шляху забезпечення прав та інтересів корінного населення Криму - кримськотатарського народу".

"Образливі заяви незаконних формувань і місцевих чиновників, з якими стикнувся Джемілєв під час в'їзду та виїзду з Криму, який є його Батьківщиною, ми вважаємо причиною для побоювань щодо миру, спокою і безпеки. Ми сподіваємося, що новини, які вийшли вчора (22 квітня), щодо заборони на в'їзд шановного Мустафи Джемілєва до Криму є помилковими і нагадуємо про важливість вирішення питання лідера кримськотатарського народу Джемілєва мирним шляхом", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві Туреччини.

Нагадаємо, 21 квітня невідомі люди в камуфляжі напали на будівлю Меджлісу. Причиною послужило те, що на будівлі висів український прапор. Під час нападу вони застосували фізичну силу до трьох жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram