ГоловнаПолітика

МЗС направило ноту РФ у зв'язку із забороною Джемілєву в'їжджати у Крим

Росія мстить лідерові кримськотатарського народу, впевнені дипломати

МЗС направило ноту РФ у зв'язку із забороною Джемілєву в'їжджати у Крим
Фото: korrespondent.net

МЗС України обурене рішенням Росії заборонити лідеру кримськотатарського народу, нардепові Мустафі Джемілєву в'їжджати в РФ і в Крим.

"В Україні обурені рішенням РФ про заборону на в'їзд лідерові кримськотатарського народу, легендарному правозахиснику Мустафі Джемілєву", - повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, цілком очевидним є той факт, що це "помста Джемілєву за його чітку позицію про невизнання окупації Криму".

"Схоже, що радянські тоталітарні методи, які пережив багатостраждальний кримськотатарський народ під час сталінських депортацій, сьогодні починають реалізовуватися нинішньою російською владою", - зазначив представник МЗС.

Він назвав запровадження заборони "проявом ксенофобії, шовінізму та національної нетерпимості", зазначивши, що МЗС вимагає від тих, хто незаконно захопив владу в Криму, а також від російської сторони припинити залякування, репресії щодо кримських татар, українців та представників інших національностей, що проживають у Криму.

За словами Перебийніса, у зв'язку із цим фактом 22 квітня МЗС України направило ноту МЗС РФ, в якій висловило стурбованість такими діями російської сторони, зажадало утриматися від подібних кроків, а також скасувати відповідне рішення щодо Джемілєва.

Нагадаємо, 22 квітня стало відомо, що Джемілєву на 5 років заборонили в'їжджати в Росію, включно із Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram