ГоловнаПолітика

Пентагон: РФ не зробила нічого для стабілізації ситуації в Україні

Пентагон радить Росії відвести війська від українських кордонів

Пентагон: РФ не зробила нічого для стабілізації ситуації в Україні

Російська влада досі тримає своїх військових на кордоні з Україною і не зробила нічого, аби стабілізувати ситуацію в цій країні та Європі.

Про це напередодні заявив прес-секретар американського оборонного відомства адмірал Джон Кірбі, повідомляє офіційний веб-сайт Пентагону.

"Ми не побачили нічого з боку Москви і з боку Росії або їхніх збройних сил, що зменшувало б напруження (або) стабілізувало ситуацію в Україні або на Європейському континенті", - сказав спікер Пентагону, повідомляє УНІАН.

"Допомогло б, якби вони забрали своїх військових від кордону і сконцентрувалися на діях, які поважають суверенітет України", - зазначив Кірбі.

Адмірал також зауважив, що агресія росіян в Україні зміцнила рішучість США посилити НАТО і продемонструвати підтримку членів Альянсу в Центральній і Східній Європі.

Нагадаємо, 22 квітня Пентагон оголосив про проведення додаткових навчань за участю американських військових у Польщі та прибалтійських державах, які раніше висловлювали найбільшу стурбованість ситуацією в Україні.

Минулого тижня НАТО оголосило про посилення охорони повітряного простору, моря і суші в країнах Східної Європи, щоб протистояти можливій російській агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram