ГоловнаПолітика

Україна вимагає від Росії відмежуватися від озброєних сепаратистів

РФ ігнорує Женевські домовленості

Україна вимагає від Росії відмежуватися від озброєних сепаратистів
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України звинувачує Росію у невиконанні Женевських домовленостей з деескалації ситуації на сході.

Про це йдеться в заяві МЗС.

Крім того, як повідомив у своєму Twitter в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, МЗС України направило ноту МЗС РФ стосовно кроків з імплементації Женеви урядом України.

Міністерство у своїй заяві зазначає, що контрольовані російськими спецслужбами незаконні збройні формування продовжують сприяти дестабілізації ситуації у східних регіонах України та створювати підстави для нового етапу військової агресії Росії.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони, за Женевськими домовленостями, публічно відмежуватися від збройних сепаратистів та провокаторів, закликати їх негайно скласти зброю і звільнити захоплені адміністративні будівлі, засудити захоплення ними заручників, зокрема, журналістів, а також факти ксенофобії та антисемітизму, які поширюються сепаратистами", - сказано в заяві.

МЗС України також констатує, що МЗС РФ, а також підконтрольні Кремлю ЗМІ протягом останніх днів почали чергову хвилю дезінформації, щоб ввести в оману світову спільноту щодо справжніх причин вибухонебезпечної ситуації у східних регіонах України.

"Змушені ще раз офіційно заявити про відсутність будь-яких доказів причетності "Правого сектору" до кривавої стрілянини у Слов'янську. А мета голослівних та безпідставних звинуваченнь російської сторони - приховати свою ж підривну діяльність", - зазначають українські дипломати.

МЗС констатує, що з російського боку станом на сьогодні немає жодних ознак готовності виконувати Женевські домовленості.

"Через відсутність підтримки сепаратистів з боку населення східних областей України Росія вишукує все нові і нові способи дестабілізації ситуації в регіоні, готуючи та реалізовуючи через своїх агентів численні провокації", - додали у відомстві.

Також МЗС ще раз перерахувало кроки України, спрямовані на виконання Женевських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram