ГоловнаПолітика

МЗС України здивоване поспішними звинуваченнями МЗС РФ

В Україні вважають голослівними звинувачення Росії у зв'язку з трагедією в Слов'янську

МЗС України здивоване поспішними звинуваченнями МЗС РФ
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України здивоване коментарем МЗС РФ у зв'язку з нічною стріляниною в Слов'янську.

"Дивує, що міністерство закордонних справ Російської Федерації, не маючи жодних офіційних даних, поспішило зробити коментар, що містить непідтверджені звинувачення. Такі поспішні висновки означають, що вони є або голослівними, або такими, що зроблені на підставі спотворених оцінок, отриманих від її власних агентів на місцях", - сказано в повідомленні українського МЗС.

"

Російській стороні відтак слід пригадати про взяті на себе зобов'язання відповідно до Женевських домовленостей і вплинути належно на сепаратистів для звільнення незаконно захоплених приміщень, розблокування доріг, здачі зброї та недопущення кровопролиття", - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, російські ЗМІ пишуть, що на блокпост напав "Правий сектор", МЗС РФ поспішило взяти на озброєння цю версію. На доказ наводять те, що нібито в машинах нападників виявили зброю, карти аерофотозйомки, символіку "Правого сектору", візитки лідера ПС Дмитра Яроша. При цьому на фото та відео з місця подій видно, що машини повністю згоріли, і залишається не зрозуміло, як карти і символіка уціліли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram