ГоловнаПолітика

СБУ: "Правого сектору" в Слов'янську не було, напад інсценували

За даними спецслужби, в місті були лише диверсанти і криміналітет

СБУ: "Правого сектору" в Слов'янську не було, напад інсценували
Фото: depo.ua

Служба безпеки України заявила, що стрілянина на блокпосту у Слов'янську - цинічна провокація.

"Озброєні правопорушники і диверсанти, які тероризують місцеве населення у м. Слов'янську, в ніч із 19 проти 20 квітня вдалися до цинічної провокації. Внаслідок інсценування зовнішнього нападу на блокпост і розстрілу декількох автомобілів загинула людина", - повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ встановила, що цієї ночі у Слов'янську не було ніякої організації, крім самих диверсантів і представників криміналітету, яких підтримують і озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ. Це підтверджують оперативно-слідчі дії, які здійснюють на місці правоохоронні органи України.

"Хибна інформація, яку подають у деяких російських ЗМІ, однозначно спростовується слідчими, які розслідують цей злочин", - зазначає СБУ.

Нагадаємо, за оновленими даними МВС, на в'їзді в Слов'янськ Донецької обл. біля с. Билбасівка вночі о 2:20 до блокпоста прихильників так званої Донецької народної республіки під'їхали невідомі особи на чотирьох автомобілях і відкрили вогонь по людях, які там чергували. У відповідь теж пролунали постріли. У результаті перестрілки з боку активістів убито трьох людей (два місцеві жителі, 1957 та 1972 р.н., особу третього чоловіка встановлюють) і трьох поранено.

Нападники на двох автомобілях, близько дванадцяти осіб, поїхали з місця події в напрямку Харківської області. При цьому вони забрали зі собою вбитих і поранених, їхня кількість невідома. Два їхні автомобілі, які залишилися на місці, знищені активістами в результаті підпалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram