ГоловнаПолітика

Міноборони повідомляє про провокації проти військовослужбовців на сході

На місці відразу з'являються російські журналісти

Міноборони повідомляє про провокації проти військовослужбовців на сході
Фото: EPA/UPG

У Луганській і Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців, повідомляє Міністерство оборони.

"Останнім часом у Луганській і Донецькій областях почастішали випадки провокацій проти військовослужбовців Збройних сил України, які несуть службу на блокпостах, в опорних пунктах підрозділів або охороняють базові табори", - йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

Зазначають, що тільки за останній тиждень на блокпосту біля Луганська в напрямку м. Щастя сталося кілька надзвичайних подій. У бік військовослужбовців невідомі в масках неодноразово кидали каміння і петарди, а також відкривали вогонь із травматичної зброї.

"Характерно, що переважно в кульмінаційний момент "конфлікту", який намагаються роздути невідомі агресивно налаштовані громадяни, з'являються журналісти з логотипами російських телеканалів і ставлять українським військовослужбовцям провокаційні питання, маючи на меті виставити останніх "загарбниками" і "людьми, які застосовують силу проти мирного населення", - наголошено в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram