ГоловнаПолітика

Тимошенко не пропонувала бізнеменів у губернатори, - Тарута

Автором ідеї був Ігор Коломойський

Тимошенко не пропонувала бізнеменів у губернатори, - Тарута
Сергей Тарута
Фото: inukr.net

Голова Донецької обладміністрації Сергій Тарута повідомив, що Юлія Тимошенко не була автором ідеї призначити великих бізнесменів губернаторами південно-східних областей.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Автор ідеї - пан Коломойський. Це він подав цю ідею Яценюку, Турчинову, Тимошенко. Власне, він сам зголосився керувати Дніпропетровщиною. Усвідомлюючи, в тому числі - як я розумію - що, коли почнуть розбиратися з "минулим життям", можуть виникнути питання... Він ініціював з Дніпропетровською областю та говорив про те, що добре було б, щоб Ахметов очолив би Донецьку, Тарута - Луганську, Пінчук - Запорізьку... І ось за цю ідею вхопилися", - розповів Тарута.

При цьому губернатор зазначив, що за його керівництва областю знизилося число прихильників приєднання до Росії і федералізації України.

"Знаєте, коли я сюди приїхав, ми відразу зробили масштабну соціологію внутрішню - для себе, щоб розуміти настрої. Так от, 38 % донеччан виступали "за" приєднання до Росії. Сьогодні - 18 %. Є різниця? Ще аргумент: порівняйте риторику протестуючих місяць тому і зараз. Вона стала набагато менш радикальною. Набагато. Приклад - та ж федералізація. Місяць тому на Донбасі ні про що інше й чути не хотіли. Тільки, мовляв, федералізація, і в цьому - щастя. Але коли ми почали пояснювати, що це таке насправді, чому федералізацію можуть собі дозволити лише багаті країни, картинка почала потроху змінюватися. За фактом, сьогодні про федералізацію вже мало хто згадує. Чи це не результат?" - зазначив він.

Нагадаємо, Сергій Тарута та Ігор Коломойський були призначені губернаторами на початку березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram