ГоловнаПолітика

Янукович змушений перебувати в Росії, - Пєсков

Екс-президент України перебуває в РФ, "тому що чоловікам сюди заїжджати можна"

Янукович змушений перебувати в Росії, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав Віктора Януковича законним президентом України, який змушений перебувати під захистом російської держави, тому що його життю загрожує небезпека.

Він також зазначив, що Янукович виконав свої зобов'язання, які були гарантовані європейськими країнами, повідомляє РИА "Новости".

"Янукович - це законний президент України, який перебуває на території Російської Федерації, тому що чоловікам сюди заїжджати можна", - сказав Пєсков в ефірі телеканалу "Россия 1".

Він підкреслив, що Янукович може перебувати в Росії абсолютно вільно. Більше того, він змушений це робити.

"Перебувати він тут змушений, бо його життю в Україні загрожує небезпека, і він знаходиться під захистом російської держави, про що теж вже говорив президент", - додав прес-секретар глави російської держави.

"Його (Януковича) змусила покинути Україну небезпека для життя, небезпека фізичного знищення з боку тих елементів, які прийшли до влади в результаті збройного перевороту. До речі, завдяки тому, що Янукович в ніч з 21 на 22 число виконав зобов'язання, які були гарантовані європейськими країнами", - сказав Пєсков.

Правоохоронні органи України оголосили Януковича в міжнародний розшук. Йому інкримінується причетність до організації масового вбивства учасників акцій протесту в Києві. Янукович з 22 лютого перебуває у Росії.

Пізніше Янукович на прес-конференції в Ростові-на-Дону заявив, що змушений був покинути Україну під загрозою фізичної розправи і залишається законно обраним главою держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram