ГоловнаПолітика

Російський диверсант зізнався, що брав участь у подіях на Майдані, - СБУ

Росіянин на прізвисько "Ромашка" також вимагав від українських десантників у Слов'янську здати зброю

Російський диверсант зізнався, що брав участь у подіях на Майдані, - СБУ
Фото: www.facebook.com/babaikit

Один з російських диверсантів, який переконував захоплених в полон українських десантників відмовитися від виконання військових обов'язків, зізнався в участі у подіях на Майдані.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

За інформацією СБУ, діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України в Слов'янську, керував полковник Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Ігор Стрєлков.

Це засвідчив один із українських десантників, які були затримані групою озброєних осіб на в'їзді в Краматорськ 16 квітня.

За його словами, вилучення автоматичної зброї проходило під особистим керівництвом Стрєлкова. При цьому офіцер ГРУ РФ схиляв українських військових переходити на бік незаконного збройного формування, обіцяючи високі зарплати та інші матеріальні вигоди.

"Відмовитися від виконання військових обов'язків вимагав і присутній там російський диверсант на прізвисько "Ромашка", який хвалився, що у складі снайперської групи знаходився на Майдані Незалежності в Києві під час масових акцій протесту", - зазначають в СБУ.

Зазначається, що громадянина Росії Ігоря Стрєлкова оголошено в розшук. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram