ГоловнаПолітика

ЦВК встановила заставу для кандидатів у мери Києва в розмірі 52 тис. грн

Застава для кандидата на посаду мера Одеси - 17 тис., а Чернівців - 4 тис.

ЦВК встановила заставу для кандидатів у мери Києва в розмірі 52 тис. грн
Фото: obozrevatel.com

ЦВК сьогодні ухвалила постанову, якою визначила розмір грошової застави на виборах, призначених на 25 травня.

Згідно з постановою, розмір грошової застави для кандидата на посаду міського голови Києва становить 52 тис. 934 грн, повідомляє УНІАН.

Розмір грошової застави для кандидатів у депутати Київради, висунутих в багатомандатному виборчому окрузі, становить також 52 тис. 934 грн, а розмір грошової застави для кандидата у депутати, висунутого в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, - 882 грн.

Постанова також передбачає, що грошова застава для кандидата на посаду міського голови Миколаєва становить 9 тис. 52 грн, Одеси - 17 тис. 359 грн, Сум - 5 тис. 738 грн, Херсона - 6 тис. 598 грн, Черкас - 5 тис. 552 грн, Чернівців - 4 тис. 497 грн.

ЦВК також затвердила постанову про порядок внесення, повернення та перерахування грошової застави на місцевих виборах.

Цим порядком передбачено, що грошова застава вноситься місцевою організацією політичної партії, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі кандидата на посаду міського голови, а також особою, яка висувається кандидатом у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі або кандидатом на посаду міського голови шляхом самовисування.

Застава повертається відповідному суб'єкту внесення у разі, якщо за результатами місцевих виборів кандидат, визнаний обраним в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, визнаний обраним міським головою або місцева організація партії, яка висунула список кандидатів у депутати, отримав право на участь у розподілі депутатських мандатів, на рахунок, зазначений у заяві, поданій до ТВК зазначеним суб'єктом, протягом 10 днів з дня офіційного оприлюднення результатів відповідних виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram