ГоловнаПолітика

ВАСУ не зміг обрати голову через "Правий сектор"

Раніше Вищий госпсуд і Вищий спецсуд обрали нове керівництво

ВАСУ не зміг обрати голову через "Правий сектор"
Фото: obozrevatel.com

Вищий адміністративний суд України переніс вибори свого голови на невизначений термін.

Про це "Українські Новини" повідомив представник прес-служби суду.

"Збори суддів сьогодні ухвалили рішення перенести обрання глави суду на невизначений термін", - повідомив він.

Перенесення виборів пов'язане з тим, що під будівлею суду в четвер зібралися активісти партії "Правий сектор" і в ультимативній формі зажадали виключити зі списку претендентів на пост глави Миколу Кобилянського (глава ради суддів адміністративних судів) та Олександра Нечитайла (секретар 4-ї судової палати).

Окрім Кобилянського і Нечитайла, на посаду голови суду претендує Михайло Смокович (секретар другої судової палати ВАСУ).

За словами очевидців, активістів "Правого сектору" було не більше за 50 осіб.

Присутній на зборах суддів член Вищої ради юстиції Сергій Власенко порекомендував перенести вибори голови, тому що, на його думку, була висока ймовірність штурму будівлі активістами "Правого сектору".

У зв'язку з цією інформацією судді вирішили перенести свої збори з обрання голови.

Нагадаємо, 15 квітня Вищий господарський суд обрав головою Богдана Львова, 16 квітня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ обрав своїм головою Бориса Гулька.

Гулькові 50 років. Його призначили суддею ВССУ безстроково в травні 2011 року. Закінчив юридичний факультет Київського національного університету ім. Т.Шевченка в 1988 р. У липні 1999 його призначили суддею безстроково, з вересня 2000 р. був заступником голови, а потім головою Шевченківського районного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram