ГоловнаПолітика

Рада ухвалила закон про статус біженців

ВР звільнила майбутніх біженців від плати за дозвіл на використання їхньої праці в Україні

Рада ухвалила закон про статус біженців
Фото: Макс Левин

Верховна Рада ухвалила проект закону №4574 "Про внесення змін до законів України "Про засади соціального захисту бездомних і безпритульних дітей" і "Про зайнятість населення" (щодо статусу біженців)".

За законопроект проголосували 247 депутатів.

Закон вносить зміни до статті 4 закону України "Про засади соціального захисту бездомних і безпритульних дітей", якими пропонує поширити дію цього закону, крім іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах проживають на території України, ще й на іноземців і осіб без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України.

Також вносяться зміни до статті 42 закону України "Про зайнятість населення", якими пропонують зняти з роботодавців плату за видачу дозволу на застосування праці іноземців або осіб без громадянства для подальшого працевлаштування осіб, щодо яких ухвалено рішення про оформлення документів для вирішення питання про надання статусу біженця.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Людмила Денисова повідомила, що станом на 24 березня на материковій частині України розміщено 3,6 тис. біженців із Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram