ГоловнаПолітика

Партія регіонів відмовляється голосувати в Раді до виконання вимог її з'їзду

Регіонали вимагають надати російській мові статус другої державної

Партія регіонів відмовляється голосувати в Раді до виконання вимог її з'їзду
Фото: glavcom.ua

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді продовжить бойкотувати голосування до ухвалення закону про амністію протестувальників у східних регіонах і початку процесу зміни Конституції.

Про це на засіданні парламенту заявив депутат Ради від ПР Микола Левченко.

Він сказав, що гинуть його земляки - люди, а не злочинці: "Гинуть люди, які вийшли під кулі за свої переконання. Точно так само, як йшли під кулі хлопці на Майдані Незалежності в Києві..."

"Ви прийшли до влади збройним шляхом, а потім легалізували свою владу за допомогою тушок, зрадників Партії регіонів", - заявив Левченко.

Також Левченко зачитав резолюцію з'їзду депутатів усіх рівнів, що пройшов напередодні в Донецьку.

Він наголосив, що Партія регіонів вважає неприйнятними та протизаконними спроби застосування збройних сил для "придушення акцій протесту" на сході України.

Такеж регіонал зазначив, що він і його колеги і далі наполягають на децентралізації влади, зокрема на передачі повноважень і необхідних ресурсів на місця.

Левченко дорікнув Турчинову, що той назвав загиблих під час спецоперації в Маріуполі злочинцями.

"Це не злочинці, це наші громадяни, такі самі, як ті хлопці, які загинули на Майдані", - сказав Левченко.

"Поки не буде ухвалено законопроект про звільнення від кримінальної відповідальності на будь-якій стадії слідства учасників протестів на сході України, фракція Партії регіонів відмовляється голосувати за будь-які законопроекти", - наголосив Левченко.

Нагадаємо, Партія регіонів на надзвичайному з'їзді депутатів у Донецьку більшістю ухвалила резолюцію з'їзду, яка містить кілька принципових пунктів. Зокрема, делегати з'їзду зажадали:

- закріпити за російською мовою статус другої державної, для цього провести всеукраїнський референдум в один день з президентськими виборами;

- прямі всенародні вибори голів обласних і районних рад із розпуском нині діючих ОДА;

- автономну бюджетну політику в рамках унітарної країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram