ГоловнаПолітика

Путін спробував виправдати дії Януковича

За словами Путіна, екс-президент України змушений був поїхати

Путін спробував виправдати дії Януковича
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін прокоментував дії колишнього президента України Віктора Януковича.

"У нас завжди в Росії кажуть: важка "шапка Мономаха"- тягар відповідальності глави будь-якої держави, великої чи маленької, дуже важкий. У критичні моменти людина керується своїм життєвим досвідом та ціннісними орієнтирами. Він виконував свій обов'язок так, як вважав за можливе і потрібне ", - заявив Путін під час прямої лінії, повідомляє РБК-Україна.

Президент РФ розповів, що він неодноразово говорив з Януковичем і до кризи, і після того, як Янукович опинився в Росії.

"Ми говорили з ним щодо можливості застосування сили. Суть його відповіді полягала в тому, як він мені сказав, що він неодноразово думав над питанням необхідності застосування сили. І, як він мені сказав, - рука не піднялася підписати наказ щодо застосування сили проти своїх громадян", - повідомив Путін.

Він також додав: "Ну, Янукович не втік, а поїхав в регіони, після чого перестала виконуватися домовленість щодо його безпеки. А що стосується мене, то ви знаєте, що я працював у КДБ СРСР і мене там виховували в абсолютній відданості своєму народу та державі".

Нагадаємо, Віктора Януковича відсторонили від посади президента України за рішенням Верховної Ради, яка перейшла під контроль опозиції. Однак 28 лютого Янукович на прес-конференції у Ростові-на-Дону заявив, що вважає себе легітимним президентом, і попросив у Росії захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram