ГоловнаПолітика

Аваков повідомив про трьох убитих під час штурму військової частини в Маріуполі

Наразі операція триває

Сьогодні вночі в Маріуполі під час атаки на військову частину вбито трьох нападників, 13 осіб поранено, ще 63 затримано. Серед службовців МВС втрат немає.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в.о. міністра внутрішніх справ

Арсен Аваков.

"Уночі, у відповідь на атаку на військову частину Національної гвардії в Маріуполі, підрозділи МВС провели операцію з локалізації банди нападників, що налічує близько 300 осіб", - написав він.

За словами Авакова, після того як нападники закидали військову частину фугасами і коктейлями Молотова, відкрили вогонь по вартових, нацгвардійці відкрили попереджувальний вогонь. Потім, після попередження, відповідно до статуту, під час повторної атаки - вогонь на ураження. За тривогою були підняті всі підрозділи міліції МВС Маріуполя.

"Спільними зусиллями озброєної міліції та Нацгвардії після короткого бою банда нападників була розсіяна, переважно локалізована і роззброєна. Враховуючи настільки агресивний напад на військову частину, угруповання МВС, за нашим рішенням, підкріплено спецпризначенцями "Омега". Перекинуто вертольоти", - повідомив голова МВС.

Станом на 8 ранку операція триває. Спецпідрозділ МВС продовжує переслідувати одну зі збройних груп. На вулицях працюють патрулі міліції.

Як повідомляли, увечері 16 квітня в Маріуполі близько 500 людей прийшли до військової частини з вимогою до військових "поділитися зброєю". Пізніше люди в цивільному, а також близько сотні невідомих у сірій формі почали закидати частину "коктейлями Молотова". У відповідь пролунали постріли. Кілька куль влучили в житловий будинок. Постраждали дві квартири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram