ГоловнаПолітика

СБУ відкрила справу проти самопроголошеного лідера Південного Сходу

Справа перебуває на особистому контролі прокурора Луганської області

СБУ відкрила справу проти самопроголошеного лідера Південного Сходу
Фото: http://novostey.com

Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому СБУ в Луганській області стосовно екс-голови апеляційного суду Луганської області Анатолія Візира, який назвав себе "президентом Південно-Східної України".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

У відомстві зазначили, що Візир публічно закликав до вчинення дій, спрямованих на захоплення влади, зміну меж території України і порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Як наголошують, слідчий СВ УСБУ в Луганській області вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості з попередньою кваліфікацією кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), за ч.1 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

Зараз досудове розслідування триває. У ГПУ додали, що справа перебуває на особистому контролі прокурора Луганської області.

Як повідомляли, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що колишній голова Апеляційного суду Луганської області Анатолій Візир проголосив себе "новообраним президентом Південно-Східної України" і звернувся до вільних громадян "Федеративної республіки Донбас".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram