ГоловнаПолітика

Яценюк: Росія стала експортером тероризму

Прем'єр нагадав Путіну його вираз "мочити терористів у сортирах"

Яценюк: Росія стала експортером тероризму
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагає від керівництва Росії засудити тероризм на сході України.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу.

"Я окремо хотів би зупинитися на Росії. Російське керівництво протягом останніх декількох тижнів мовчить з приводу того, що їх розвідувально-диверсійні сили разом з місцевими терористами з автоматами стріляють і вбивають українських військовослужбовців і мирних громадян. Де позиція російської влади, яка б засудила тероризм?", - обурився Яценюк.

Він зазначив, що в Росії протягом останніх двох днів почалися дві антитерористичні операції: в Нальчику і в Махачкалі.

"Тобто Росія з терористами бореться. А коли Україна почала захищати своїх громадян, то це, виявляється, не боротьба з тероризмом, а це, на думку Росії, виявляється, придушення протестів", - сказав прем'єр.

"Я так розумію, що у Російської Федерації з'явився новий товар на експорт: окрім експорту нафти і газу, Росія стала експортувати тероризм в Україну. І здається, що тільки одна країна в світі - Росія - не бачить того, що російські диверсійні групи вчиняють терористичні акти на території України", - зазначив він.

"Щось Володимир Володимирович змінив, напевно, підходи, а то раніше про сортири розповідав, а зараз якось став підтримувати терористів у сусідніх країнах", - резюмував Яценюк російською мовою.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України встановила особу ватажка російської диверсійної групи, яка тероризує місцеве населення, захоплює адміністративні будівлі, дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в східних областях України. Ним виявився громадянин РФ, офіцер спецпризначення ГРУ генштабу збройних сил Росії Ігор Стрєлков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram