ГоловнаПолітика

У Раді проходить закрите засідання

Зі звітом виступають силовики

У Раді проходить закрите засідання
Фото: Макс Левин

У Верховній Раді розпочалося закрите засідання за участю керівників силових відомств, присвячене ситуації на сході країни.

Як повідомляє РБК-Україна, пресу і помічників нардепів не пускають навіть в кулуари на другий поверх. Закрито і доступ в ложу преси. Гостей парламенту, ЗМІ і помічників допустили тільки на третій поверх Ради. Wi-Fi також відключено.

На закритому засіданні депутати планують заслухати главу Служби безпеки Валентина Наливайченка, виконувача обов'язків міністра оборони Михайла Коваля, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в.о. генерального прокурора Олега Махніцького про ситуацію в Україні у зв'язку з загрозою порушення цілісності та конституційного ладу держави.

Після закритої частини відбудеться відкрита, на якій депутати мають намір розглянути в першому читанні законопроекти №4369 про соціальні і правові гарантії військовослужбовцям та членам їх сімей в особливий період та №4574 про статус біженців.

Також до розгляду запропоновані законопроекти №4590 про дозвіл нотаріусам надавати інформацію з державного реєстру прав на нерухомість і №2829 про дострокове припинення повноважень членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

У другому читанні парламентарі мають намір розглянути законопроекти №0921 про депортованих за національною ознакою, а повторно з пропозиціями президента - №0985 про оформлення спадщини.

Окрім того, депутати планують прийняти рішення щодо відхилених 15 березня законопроектів №4638 та №3004 про законодавче закріплення призначення головою Київської міської адміністрації мера Києва.

З 16:00 парламентарі працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram