ГоловнаПолітика

У Донецькій області розпочалася антитерористична операція

У прикордонних регіонах України посилено режим охорони державного кордону з Росією

У Донецькій області розпочалася антитерористична операція
Укаринские войска между Славянском и Луганском
Фото: EPA/UPG

У Донецькій області почав реалізовуватися план проведення антитерористичної операції.

Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"У районі проведення операції з учорашнього вечора працює керівництво АТО. Визначено першочергові цілі операції, розроблено та почав реалізовуватися план її проведення. Під час розробки плану було поставлено першочергове завдання - уникнути жертв серед мирного населення. Хоча, враховуючи широке залучення до акцій сепаратистів місцевого населення ("ідейних" і "куплених"), таких гарантій дати неможливо", - написав Тимчук.

За даними групи "Інформаційний опір", лідери сепаратистів отримали від своїх російських координаторів орієнтацію на повторення "донецького" сценарію в сусідніх регіонах.

"Вже на цей момент відзначаються спроби проникнення груп екстремістів з Донецької в сусідні області. Ці спроби припиняються місцевими правоохоронцями та силами місцевої самооборони", - додав Тимчук.

У прикордонних регіонах України, за словами Тимчука, посилено режим охорони державного кордону з Росією.

"Тут же частинами та підрозділами Збройних сил України вибудувана смуга оборони, виконані завдання її інженерного забезпечення, створена ешелонована система протиповітряної оборони", - зазначив Тимчук.

Від також повідомив, що частини Збройних сил Україна приведені в повну бойову готовність.

Нагадаємо, напередодні в.о. президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram