ГоловнаПолітика

ЄС заморозив рахунки ще чотирьох українських чиновників

Таким чином, список санкцій розширено до 22 осіб

ЄС заморозив рахунки ще чотирьох українських чиновників

Рада Європейського Союзу з питань закордонних справ розширила з 18 до 22 список осіб, відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів, проти яких застосовуються санкції ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Сьогоднішнє рішення стосується чотирьох додаткових осіб, визначених як відповідальних за таке незаконне використання держкоштів, чиї активи в ЄС будуть заморожені. Таким чином, загальна кількість осіб, до яких застосовується заморожування активів у ЄС у зв'язку з розтратою українських державних коштів, зросла до 22", - йдеться в повідомленні, інформує РБК-Україна.

Також повідомляють, що список цих осіб опублікують в завтрашньому випуску офіційного журналу ЄС.

Як повідомляли раніше, Евросоюз заморозив активи 18 громадян України, підозрюваних в незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини.

Зокрема, ЄС заморозив рахунки відстороненого Верховною Радою з посади президента України Віктора Януковича, його синів Олександра і Віктора, екс-прем'єра Миколи Азарова і його сина Олексія, братів Андрія і Сергія Клюєвих, екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, бізнесмена Сергія Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram