ГоловнаПолітика

МВС має намір організувати спецпідрозділи з патріотів у східних областях

Арсен Аваков анонсував новації в структурі органів внутрішніх справ

МВС має намір організувати спецпідрозділи з патріотів у східних областях
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в структурі міністерства відбудуться зміни, зумовлені напруженою ситуацією на Південному Сході України.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, Аваков заявив про втілення "низки структурних новацій, що відповідають сьогоднішнім викликам часу".

Йдеться про створення корпусу спецпідрозділів МВС, які спиратимуться на цивільні формування по всій території країни, зокрема на Південному Сході.

У кожній області, де сьогодні зауважено діяльність проросійських активістів чи сепаратистів, буде створено такий спецпідрозділ, сформований з "патріотів країни".

"Донецьк отримає свій спецпідрозділ, створений з патріотів країни і Донбасу, - пише міністр. - Луганськ - власний, із луганчан. У Дніпропетровську буде створено спецпідрозділ "Дніпро". Миколаїв, Одеса, Херсон, Харків - практично кожен регіон отримає можливість мати такий стабілізаційний спецпідрозділ. Спочатку схід і південь, потім центр і захід країни".

Аваков заявив, що МВС готове залучити понад 12 тис. осіб до складу таких спецпідрозділів: надати озброєння, екіпіровку, керівництво кадровими офіцерами. Інформацію про контакти новоутворених підрозділів МВС буде розміщено на сайті міністерства.

Керівник МВС також заявив, що вже віддав наказ сформувати спецпідрозділ у Луганській області під назвою "Схід".

"Нова структура спеціальних підрозділів МВС - відповідь диверсантам, "зеленим чоловічкам" та іншим бандформуванням, які мають завдання атакувати державність і цілісність України", - наголосив міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram