ГоловнаПолітика

Турчинов пообіцяв, що не дасть просунути у східних областях кримський сценарій

В.о. президента і голова Верховної Ради звернувся до народу

Турчинов пообіцяв, що не дасть просунути у східних областях кримський сценарій
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

В.о. президента, голова парламенту Олександр Турчинов звернувся до народу і пообіцяв залучити до антитерористичної операції військових. Звернення опубліковане на сайті Верховної Ради.

"Сьогодні вранці в Слов'янську колону представників силових структур, які мали завдання захистити громадян у цей святковий недільний день, обстріляли з автоматичної зброї.

Злочинці відкрили шквальний вогонь, прикриваючись живим щитом із місцевих жителів, ошуканих російською пропагандою, - йдеться в повідомленні. -  Під час цієї операції загинув капітан спецпідрозділу СБУ "Альфа" Геннадій Біліченко, був важко поранений командир "Альфи" полковник Кузнєцов і полковник СБУ Кукса. Також поранення отримав співробітник МВС Селіхов.

Ми робили все, щоб уникнути людських жертв. Але ми готові дати відсіч усім спробам вторгнення, дестабілізації і терористичним діям зі зброєю в руках. Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення почати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України. Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій у східному регіоні України".

В.о. президента запропонував сепаратистам скласти зброю до ранку понеділка. "Для тих, хто не стріляв у наших силовиків, хто складе зброю і покине захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, я в підписаному указі дав гарантії незастосування проти них відповідного покарання за скоєні дії. Ми готові розглядати питання суттєвого розширення повноважень регіонів і широкої реформи місцевого самоврядування, а також оновлення влади на місцях. Але кожен, хто на підтримку агресорів і окупантів веде збройну боротьбу проти нашої країни, не уникне покарання і відповідальності".

Турчинов також закликав усіх українців об'єднатися перед обличчям небезпеки і не піддаватися паніці.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram