ГоловнаПолітика

У Слов'янську захопили будівлю СБУ

Всіх міліціонерів з міськвідділу відпустили

У Слов'янську захопили будівлю СБУ

Група озброєних людей захопила у Слов'янську Донецької області адмінбудівлю СБУ.

Про це повідомляє ГУ МВС у Донецькій області.

Також повідомляються подробиці захоплення міськвідділу міліції.

"Сьогодні о 9.00 у Слов'янську було захоплено будівлю міліції. Двома мікроавтобусами до міськвідділу під'їхала група невідомих осіб та відкрила вогонь по будівлі та вікнам. Потім, зачепивши гаками, прив'язаними до автобусів, решітки двох вікон міськвідділу, вони їх відірвали і увірвалися до приміщення. Застосувавши сльозогінний газ та димові шашки, нальотчики проникли до чергової частини. Троє співробітників міліції отримали легке отруєння газами", - сказано в повідомленні.

Зараз у будівлі міськвідділу знаходиться близько 20 озброєних осіб, які представилися ініціативною групою Донецької республіки. Мета захоплення режимної установи - зброя (в ДЧ зберігалося понад 20 одиниць автоматів, понад 400 пістолетів ПМ та патронів до них). Всіх співробітників міліції загарбники з будівлі випустили. (Раніше прокурор Донецької області Микола Франтовський повідомив, що в захопленому будинку міськвідділу міліції Слов'янська є заручники серед міліцонерів.)

Учасникам мітингу, що проходив у місті (близько 500 чоловік), ці люди запропонували озброюватися захопленою в міліції зброєю, чим ті зараз і займаються.

"Ця ж ініціативна група озброєних людей захопила в м. Слов'янську адмінбудівлю СБУ", - сказано в повідомленні міліції.

Вирішується питання щодо кваліфікації дій нападників.

Нагадаємо, з 6 квітня залишаються захопленими будівля обладміністрації у Донецьку, а також будівля СБУ в Луганську. Кілька днів була захопленою і будівля СБУ в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram