ГоловнаПолітика

Чорногорія, Албанія, Ісландія та Норвегія підтримали санкції ЄС проти РФ

У Євросоюзі вітають таке рішення

Чорногорія, Албанія, Ісландія та Норвегія підтримали санкції ЄС проти РФ
Кэтрин Эштон
Фото: polblog.ru

Санкції Євросоюзу проти Росії підтримали Чорногорія, Албанія, Ісландія та Норвегія.

Про це йдеться в заяві верховного представника Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон від 11 квітня.

Згідно з документом, країна-кандидат на членство в ЄС Чорногорія, члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія та Норвегія, а також країна учасник процесу стабілізації та асоціації та потенційний кандидат на членство в ЄС Албанія приєднуються до рішень Ради ЄС від 17 березня та від 21 березня з приводу введення санкцій щодо осіб, відповідальних за порушення територіальної цілісності України.

"Європейський союз бере до відома та вітає рішення цих держав (третіх країн щодо приєднання до санкцій ЄС)", - зазначила Ештон.

Євросоюз у березні ввів проти Росії два пакети санкцій: зупинив переговори щодо пом'якшення візового режиму та щодо нового договіру стосовно співпраці, а також заборонив поїздки до ЄС та заморозив (у разі наявності таких) на території співтовариства фінансові активи офіційних осіб Росії та Криму, відповідальних, на думку ЄС, за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram