ГоловнаПолітика

Рада відмовилася визнати кримських татар корінним населенням України

Закон спрямований на інтеграцію кримськотатарського народу в українське суспільство

Рада відмовилася визнати кримських татар корінним населенням України
Фото: Макс Левин

Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроект №4434 "Про відновлення прав корінного народу України, примусово переселеного з території Криму".

За відповідне рішення проголосували 115 народних депутатів.

Проект закону авторства народного депутата ("Батьківщина") Геннадія Москаля визначає правовий статус кримськотатарського народу як корінного народу України.

"Кримські татари є невід'ємною складовою частиною народу України. Цей закон спрямований на інтеграцію кримськотатарського народу в українське суспільство і на збереження та розвиток кримськотатарським народом власної етнічної ідентичності", - йдеться в документі.

Підставами для надання кримським татарам статусу корінного народу є те, що кримські татари є корінним народом, який проживає на території України.

Законопроект містить комплекс основних правових, економічних і соціальних питань гарантованого забезпечення прав таких осіб.

Нагадаємо, 20 березня Рада визнала кримськотатарський народ корінним народом у Криму з усіма правовими і соціальними наслідками цього статусу.

11 квітня Державна рада не визнаної Україною Республіки Крим ухвалила Конституцію регіону й визнала його "демократичною правовою державою у складі Російської Федерації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram