ГоловнаПолітика

Яценюк: Влада проти скасування мовного закону

Прем'єр запевнив, що ніхто нікому не буде забороняти розмовляти російською мовою

Яценюк: Влада проти скасування мовного закону
Фото: www.kmu.gov.ua

Влада не має наміру скасовувати закон про основи державної мовної політики, прийнятий парламентом 3 липня 2012 року.

Про це заявив прем'єр Арсеній Яценюк в Донецку під час зустрічі з представниками керівництва та еліт південно-східної України, повідомляє "ОстроВ".

"Закон "Колесніченка-Ківалова" ніхто скасовувати не буде. Це закон, який представляє інтереси російськомовного населення України. Український уряд незмінний у своїй політиці щодо мовного питання", - підкреслив Яценюк.

Також прем'єр зазначив, що "ніхто нікому ні за яких обставин не перешкоджатиме розмовляти тією мовою, якою звик, особливо це стосується російської мови".

Нагадаємо, 23 лютого 2014 Верховна Рада визнала таким, що втратив силу закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року.

Скасування цього закону викликало обурення громадськості в низці регіонів України.

3 березня 2014 виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов заявив, що не підписуватиме рішення Верховної Ради України, яким було скасовано прийнятий закон про основи державної мовної політики від 3 липня 2012 року.

Пізніше парламент створив тимчасову спеціальну комісію з підготовки проекту закону України про розвиток і застосування мов в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram