ГоловнаПолітика

Нуланд: Росія не має права вимагати федералізації України

Конституційна реформа має бути суто українським питанням

Нуланд: Росія не має права вимагати федералізації України
Фото: Макс Левин

Проведення конституційної реформи є внутрішньою справою України, Російська Федерація не має права висувати умови щодо федералізації України.

Таку думку висловила помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд під час прямого включення із засідання Київського форуму з безпеки в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Конституційна реформа має бути суто українським питанням. Саме українці повинні вирішувати долю країни, і, абсолютно неприйнятним з боку Росії, є висунення вимог щодо її федералізації, що призвело б Україну до великих ризиків розпаду", - сказала Нуланд.

На думку Нуланд, якщо Росія хоче допомогти Україні, вона могла б допомогти їй у роззброєнні незаконних формувань.

"Захоплення Криму Росією серйозно вплинуло на стосунки США та Росії, і весь двосторонній діалог зараз сконцентрований виключно навколо деескалації конфлікту між Україною та РФ", - підкреслила Нуланд.

Також вона нагадала, що наступного тижня відбудуться чотиристоронні консультації з питання деескалації ситуації в Україні, на яких США будуть спонукати Росію до налагодження стосунків з Україною не тільки на словах, але й на ділі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram