ГоловнаПолітика

Путін запевняє, що Росія не планувала приєднувати Крим

РФ обрала лінію поведінки в Криму, спираючись на соцопитування

Путін запевняє, що Росія не планувала приєднувати Крим
Фото: стоп-кадр канала Росиия 24

Росія не готувалася до приєднання Криму, рішення було ухвалено тільки після отримання даних про настрої місцевих жителів.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з активом Загальноросійського народного фронту.

За словами Путіна, після перших соціологічних опитувань, які проводили таємно, довідалися настрій людей. "Стало зрозуміло остаточно, що нами лінія поведінки обрана правильно", - зізнався він, нагадавши дані опитування, згідно з якими за приєднання до Росії виступили 80% жителів Криму, а в Севастополі - ще більше, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Я хотів би приєднатися до слів подяки кримчанам і севастопольцям за ту позицію, яку вони зайняли", - сказав президент РФ.

Він також зазначив, що найближчим часом Крим може перетворитися з дотаційної території на регіон-донор. "Економічний потенціал цієї території дуже великий. Думаю, що найближчим часом, протягом найближчих кількох років, може, навіть швидше, ніж за кілька років, Крим перетвориться з дотаційної території на донора. Там усе для цього є", - заявив голова держави.

За словами Путіна, в Криму можна створити невелику, але ефективну промисловість. "Там хороша рекреація на південному березі, там є дуже перспективна інфраструктура", - додав Путін. Він вважає, що якщо грамотно підійти до розвитку півострова, "то результат буде доволі швидким і помітним".

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії, на якому понад 96% громадян нібито висловилися за входження Криму до складу Росії, а 18 березня Путін і невизнана кримська влада підписали договір про входження Криму до складу Росії.

Європейський Союз і США не визнали результатів референдуму і ввели точкові санкції проти Кремля. Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявляє, що насправді в референдумі взяли участь щонайбільше 34% кримчан. Сам референдум пройшов в умовах тотальної цензури, бойкоту кримських татар і нападів російських військ на українські об'єкти й органи легітимної влади в Криму.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram