ГоловнаПолітика

До Криму знову не пустили міжнародних військових спостерігачів

Спостерігачі мали простежити за евакуацією української техніки

До Криму знову не пустили міжнародних військових спостерігачів
Фото: http://www.mil.gov.ua/

9 квітня на пункті пропуску "Турецький вал" особи, які представилися представниками прикордонної служби РФ і бійцями кримського "Беркута", не пропустили в Крим групу міжнародних військових спостерігачів.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Спостерігачі їхали на півострів, щоб простежити за підготовкою військових частин і техніки Збройних сил України до евакуації на материкову частину країни.

На блокпосту спостерігачів повідомили, що не мають інформації про прибуття групи, проте пообіцяли навести довідки і повідомити про рішення.

Однак протягом певного часу ніяких повідомлень щодо пропуску спостерігачів так і не було надано. Враховуючи, що минулого разу групу військових спостерігачів ОБСЄ двічі не пропускали до Криму, міжнародна група направилася до Києва.

Робота групи міжнародних військових спостерігачів регламентується Віденським документом про заходи зміцнення довіри та безпеки 2011 року (розділ 3). Їх супроводжували офіцери Управління верифікації Генерального штабу Збройних сил України і регіонального центру (Одеса).

Нагадаємо, з 5 по 12 березня в Україні перебуває Верифікаційна місія ОБСЄ, до складу якої увійшли 40 спостерігачів з 21 країни ОБСЄ. Вони двічі намагалися потрапити до Криму, але їх не пропустили.

Міноборони України раніше заявило, що військовослужбовці РФ псують і крадуть українську військову техніку перед її вивезенням з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram