ГоловнаПолітика

ФСБ оприлюднила імена трьох виселених українців

Громадяни України нібито збирали інформацію про пересування військової техніки.

ФСБ оприлюднила імена трьох виселених українців

Управління ФСБ РФ у Ростовській області повідомило про видворення трьох громадян України, затриманих у Росії на території Ростовської області та Калмикії.

"З території РФ сьогодні видворені затримані в Ростовській області та Республіці Калмикія активісти" Правого сектору", громадяни України Кривошеєв Віталій Сергійович, Головко Артем Сергійович та Пилипенко Кирило Олегович, які під час опитувань повідомили про свої контакти з представниками СБУ", - йдеться в повідомленні , передає РИА Новости.

За даними ФСБ області, громадяни підтвердили отримання інструкцій від представників СБУ про проведення фотозйомки місць дислокації та фіксації фактів пересування військової техніки збройних сил РФ у прикордонних з Україною регіонах.

"Окрім того, за їх словами, їм були поставлені завдання з вивчення соціально-політичної ситуації та встановлення контактів з представниками російських радикальних структур. Передача зібраної інформації представниками СБУ передбачалася за допомогою інтернету та СМС-повідомлень", - йдеться в повідомленні.

Жителі України повідомлені про заборону в'їзду на територію Росії на термін від 3 до 5 років.

Нагадаємо, 4 квітня ФСБ повідомила про затримання 25 українців за підозрою у підготовці терактів на території Росії. Всі підозрювані були виявлені та затримані "до моменту вчинення ними протиправних діянь на шкоду безпеці РФ", уточнили у відомстві. Російським ТБ були показані кадри з трьома затриманими.

Родичі та друзі Артема Гордієнка, Віталія Кривошеєва та Кирила Пилипенка повідомили, що чоловіки поїхали до Росії на заробітки - виготовляти шкільні фотоальбоми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram