ГоловнаПолітика

МЗС пояснив Росії різницю між Майданом та подіями на сході

Цілі і методи цих явищ абсолютно різні

МЗС пояснив Росії різницю між Майданом та подіями на сході
Фото: korrespondent.net

МЗС України шкодує, що офіційні представники Російської Федерації не розуміють різницю між подіями Євромайдану та нинішніми сепаратистськими акціями.

Про це йдеться в коментарі міністерства.

"По-перше, під час подій Євромайдану люди повстали і вмирали під Державним прапором України; зате інспіровані російською стороною нинішні події на півдні і сході, не кажучи про злочинну окупації Автономної Республіки Крим, відбуваються під прапорами чужої держави і супроводжуються наругою над українськими державними символами", - зазначає МЗС.

"По-друге, протестуючі під час Євромайдану виступали за єдність і територіальну цілісність Української держави; сепаратисти в Криму, на півдні та сході України прагнуть розколоти нашу державу, щоб догодити Кремлю; вони ретранслюють вимоги і гасла, які озвучуються офіційними представниками Російської Федерації, що явно вказує на те, хто насправді інспірує і керує ними", - заявили у відомстві.

"По-третє, протестуючі під час Євромайдану відстоювали європейське демократичне майбутнє України, в якому немає місця корупції, сваволі чиновників і правозахисних структур, здирництва, нехтування правами і свободами громадян, незалежно від їх національності, віросповідання та мови спілкування; зате сепаратисти в Криму, на півдні та сході України кидають жителів цих регіонів у прірву минулого - деградації, безправ'я, корупції, бідності, у світ "совку" ", - підсумували в МЗС.

На думку українських дипломатів, насправді те, що робить сьогодні Росія на півдні і сході України, є спробою будь-що утримати Україну у сфері свого впливу.

При цьому МЗС вірить, що російська сторона дійде до розуміння, що європейська демократична Україна в інтересах як українського, так і російського народів.

Нагадаємо, посол США в Україні Джеффрі Пайетт вважає терористичною тактику, яку застосовують загарбники будівлі СБУ в Луганску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram