ГоловнаПолітика

ПР внесла законопроект про амністію для загарбників будівель ОДА на сході України

У політсилі переконані, що іншого шляху врегулювати ситуацію, що склалася, немає

ПР внесла законопроект про амністію для загарбників будівель ОДА на сході України
Фото: www.peoples.ru

Партія регіонів внесла проект закону про амністію для учасників акцій із захоплення будівель обласних державних адміністрацій на сході України.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат ПР Нестор Шуфрич.

"Люди на південному сході висловили свій протест. На жаль, протести вилилися в захоплення ОДА в Донецьку, Луганську та Харкові...Сьогодні ситуація така ж, як була і тоді (під час протестів на Майдані)... Тому ми повинні послати чіткий сигнал людям, які вийшли на акції протесту, прийняти закон про їх амністію ", - заявив Шуфрич.

За його словами, ПР наполягатиме на ухваленні проекту Закону № 4667 - про запобігання негативних наслідків під час участі в акціях протестів на півдні і сході, що передбачає звільнення всіх, хто взяв участь, в тому числі і у захопленні адміністративних будівель.

Також Шуфрич упевнений, що прийняття відповідного закону дозволить тим особам, які на сьогоднішній день знаходяться в адміністративних будівлях в східних областях, безперешкодно їх залишити і не боятися, що їх будуть переслідувати.

Шуфрич заявив, що на переконання ПР, іншого шляху врегулювати ситуацію, що склалася немає.

"Ми даємо можливість людям, які знаходяться в будівлях ОДА та СБУ в Донецькій, Луганській та Харківській областях, вийти і не боятися, що їх будуть переслідувати... Цей закон спрямований виключно на прояв гуманізму", - підкреслив Шуфрич.

Нагадаємо, 6 квітня в Донецьку проросійські мітингувальники штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи негайного скликання позачергової сесії облради та прийняття депутатами рішення про проведення у регіоні референдуму стосовно приєднання до Росії.

Також 6 квітня проросійські активісти взяли штурмом будівлю Управління СБУ в Луганську, а в Харкові - ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram