ГоловнаПолітика

Турчинов відкрив ранкове пленарне засідання Ради

Рада візьметься за боротьбу з корупцією та учасників Майдану

Турчинов відкрив ранкове пленарне засідання Ради

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

У залі зареєструвався 271 народний депутат.

Згідно з порядком денним, Верховна Рада сьогодні має намір доручити Кабінету Міністрів надати житло і можливість працевлаштування згідно з професійною кваліфікацією особам, які зазнали політичних репресій у не визнаній Україною Республіці Крим і Севастополі (законопроект №4510).

Також у першому читанні депутати планують розглянути законопроекти про визнання оборонців Україну у 2014 році  учасниками бойових дій і про відновлення призову в Збройні сили.

Парламентарі планують прийняти за основу законопроект №4017-1 про встановлення компенсації сім'ям загиблих під час мирних зібрань на рівні не менш ніж 100 прожиткових мінімумів, а також законопроекти №№4267, 4267-1 і 4267-2 про надання постраждалим під час акцій протестів статусу ветеранів війни.

У першому читанні також до розгляду запропоновано законопроекти №2306а про систематизування законодавства у сфері електронної комерції та №4432 про нову редакцію Закону "Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України".

У другому читанні Рада має намір прийняти законопроект №2436 про внесення до компетенції адміністративних судів анулювання дозвільних документів у сфері господарської діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram