ГоловнаПолітика

Добкін: Харківська область - невід'ємна частина України

Кандидат у президенти прокоментував сепаратистські настрої у східних областях

Добкін: Харківська область - невід'ємна частина України
Фото: Макс Левин

Південно-східні регіони України повинні залишатися невід'ємною частиною країни.

Про це на прес-конференції в Харкові заявив кандидат у президенти України від Партії регіонів Михайло Добкін, коментуючи сепаратистські настрої в цих областях, повідомляє УНІАН.

"Якщо ви хочете запитати в мене, як я ставлюся до того, щоб існувала якась самостійна Харківська республіка, я вам скажу: негативно ставлюся. Я вважаю, що Харківська область - невід'ємна частина України, як і весь південний схід, і повинна залишатися такою навіки", - сказав Добкін.

При цьому, на думку кандидата в президенти, українська влада зобов'язана приїжджати на місця для того, щоб намагатися знайти компроміс із прихильниками федералізації.

"Якщо людей не шануватимуть, оминатимуть увагою, якщо з ними не розмовлятимуть, то протести людей будуть тільки більшатимуть, більшатимуть. Це ні до чого доброго не приведе. На жаль, влада не приїжджає на південний схід розмовляти з людьми. Приїжджають віце-прем'єри і силові міністри, вони приїжджають уже гасити пожежу, але не працюють на випередження", - зазначив Добкін.

Він висловив упевненість, що представники влади повинні збирати круглі столи з лідерами громадських рухів і домовлятися про те, як вийти із ситуації, що склалася.

"Я вважаю, що сьогодні з усіма тими лідерами, які народилися на стихійних мітингах, які представляють інтереси різних груп людей, з керівниками громадських організацій, з лідерами громадської думки на місцях потрібно збирати круглі столи і домовлятися, як ми будемо виходити із ситуації, що склалася", - сказав Добкін.

Кандидат від Партії регіонів запевнив, що під час свого передвиборного туру, який сьогодні стартував із Харкова, зустрічатиметься "з усіма, хто готовий до діалогу, та шукатиме можливості погасити ту пожежу, яка вже з переносного набула буквального сенсу".

Нагадаємо, делегати з'їзду Партії регіонів, який проходив 29 березня, вирішили підтримати як єдиного кандидата від цієї політичної сили на посаду президента України екс-голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram