ГоловнаЕкономікаДержава

Торгові пільги ЄС не стосуватимуться Криму

В уряді побоюються реекспорту російських товарів

Торгові пільги ЄС не стосуватимуться Криму
Фото: Макс Левин

Європейський Союз не застосовуватиме торгових пільг, обіцяних Україні, до товарів із Криму, тому що неможливо гарантувати, що вони були зроблені саме на півострові, а не де-небудь у Росії.

Про це сказав урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький, повідомляє УНІАН.

"У зв'язку з окупацією Криму здійснювати контроль за видачею сертифікатів походження з території Криму або ветеринарних на сьогодні практично неможливо. Європейський Союз не застосовуватиме автономні преференції щодо товарів, які матимуть походження з Автономної Республіки Крим", - заявив П'ятницький.

"Ми не хотіли б, щоб виникав канал реекспорту російських товарів у преференційному режимі через територію України", - додав він.

Нагадаємо, Європейський Союз має намір з травня скасувати 98% мит, які сплачують українські експортери на кордонах ЄС. Як очікують у ЄС, цей односторонній захід стимулюватиме зростання економіки України, зберігаючи її виробникам і експортерам до 487 млн євро на рік.

Ці преференції діятимуть щонайменше до 1 листопада - до цього часу має бути підписана економічна частина Угоди про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram