ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова "Укртрансгазу" подав у відставку через "вишки Бойка"

Начальник ГТС вирішив не підставляти нову владу

Голова "Укртрансгазу" подав у відставку через "вишки Бойка"
Фото: www.finobzor.com.ua

Голова "Укртрансгазу" Валерій Ясюк, який був призначений всього місяць тому, подав у відставку через звинувачення в корупції. Про це повідомила прес-служба компанії.

Справа в тому, що Ясюк керував "Чорноморнафтогазом", коли для нього купувалися так звані

"вишки Бойка". Тому тінь цих сумнівних угод лягла і на Ясюка. Однак сам він підозри на свою адресу категорично відкидає.

"Я впевнений у важливості збільшення власного видобутку газу для енергетичної незалежності України. Необхідно технологічне переоснащення газодобувних підприємств. Але я не мав відношення до проведення тендерних процедур і визначення ціни закупівлі бурових установок. Будь-які звинувачення на мою адресу і навішування ярликів безпідставні", - цитує Ясюка

прес-служба компанії.

Повідомляється, що і Генеральна прокуратура не знайшла доказів корупційності Ясюка. Але він все одно написав заяву про відставку.

"Навколо мого призначення керівником " Укртрансгазу" почалися спекуляції, це було використано як привід для інформаційної атаки проти нової влади. Я не хочу давати ніяких, навіть штучних приводів для дискредитації уряду", - пояснив Ясюк.

Нагадаємо, Валерій Ясюк з травня минулого року входив до складу правління "Нафтогазу України". До цього він працював головою правління "Чорноморнафтогазу". Ясюк вважається людиною, близькою до Давида Жванії та Миколи Мартиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram