ГоловнаПолітика

Сепаратисти заявили про створення Харківської народної республіки

Рішення набуває чинності після затвердження на загальнообласному референдумі

Сепаратисти заявили про створення Харківської народної республіки
Фото: EPA/UPG

Загарбники Харківської обласної державної адміністрації оголосили про створення Харківської народної республіки.

Про це повідомляє місцеве видання "Статус-кво".

Близько 19:00 вони провели "нараду обласної громади".

На ній висловили недовіру депутатам Харківської облради і зачитали поіменний список тих людей, які записалися в "альтернативні депутати" і мають намір провести сесію, щоб призначити референдум. Серед них - Костянтин Долгов, Єгор Логвинов, Євген Гутков, Віталій Саттаров, Павло Тищенко та інші.

"Виконуюча обов'язки Харківської обласної ради "Рада депутатів харківської територіальної громади" (так називають свій орган сепаратисти) прийняла рішення про створення суверенної держави під назвою "Харківська народна республіка", яка "будуватиме відносини з іншими державами відповідно до міжнародного права", - повідомляє видання.

Сепаратисти підкреслили, що це рішення набуває чинності після затвердження на загальнообласному референдумі.

Окрім того, сепаратисти вирішили звернутися до Віктора Януковича з тим, щоб він легітимізував це зібрання і його документи, а також до уряду Російської Федерації з проханням виступити посередником і забезпечити мирне проведення референдуму в Харківській області.

В.о. президента України Олександр Турчинов повідомив, що проти сепаратистів зі зброєю в східних областях застосують антитерористичні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram