ГоловнаПолітика

Україна застерігає РФ від використання сили під приводом "захисту співвітчизників"

Дозвіл Путіну на введення військ залишається в силі

Україна застерігає РФ від використання сили під приводом "захисту співвітчизників"
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ стурбоване збереженням у силі дозволу президенту РФ ввести війська в Україну та нарощуванням російських військ на кордоні.

Про це сказано в коментарі МЗС.

"Російська Федерація з хворобливою наполегливістю продовжує спекулювати на тему міфічнго "захисту співвітчизників" на території інших країн", - зазначає українське зовнішньополітичне відомство.

Занепокоєння України грунтується на фактах продовження концентрації російських військ і нарощування військового потенціалу в прикордонних з Україною районах, здійснення російськими спецслужбами провокаційних заходів на території нашої держави, а також поширення російськими чиновниками і російською пропагандою спотвореної інформації про Україну.

МЗС звинувачує РФ у зухвалому нехтуванні нормами і принципами міжнародного права та у використанні екстремістського інструментарію в міжнародних відносинах. Все це, зазначає відомство, знецінює образ РФ як держави-визволителя у Великій Вітчизняній війні і ставить Росію в один ряд з розпалювачами воєн.

Нагадаємо, Росія наполягає на федералізації України, заборону Києву вступати до НАТО та надання російській мові статусу державної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram